donderdag 25 juni 2009

EK Holten

Zaterdag 4 juli staat de EK Holten op het programma. Een wedstrijd waar ik al jaren met veel plezier aan deel heb genomen. Het parkoers heb ik afgelopen woensdag met fietsspecialist en collegamaster Edwin Ophof verkend. Met goede benen is het fietsparkoers het onderdeel waar je veel tijd kunt winnen. Ruim 43 km en voor Nederlandse begrippen enkele hoogtemeters. Indien je slechte benen hebt dan wordt het afzien in het kwadraat. Lopen is met haar keerpunt en de glooiende weg ook lastig maar dat mag de pet niet drukken.
Het streven is een plek bij de eerste tien. Zwemmen gaat in de trainingen eindelijk weer eens hard dus dat betekent vooraan het water uit en kijken waar het schip strand.
Voordat we naar Holten gaan eerst aankomende zaterdag in Didam de derde wedstrijd van het Scott Mastercircuit doen. Het nieuwe fietsparkoers deze week ook even verkend (je verkend wat af in zo'n week)en de wiel keuze is gevallen op een dicht FFWD achterwiel. Dit wiel is extra getuned door Jordy Luisman - DT naaf met een veertje minder en je hebt icm dicht carbonwiel een fantastische ratelaar. Voordeel is dat mensen aan de kant vliegen als je je benen stil houdt ;-).
De wedstrijd zal in het kader van Holten iets behoudend gedaan moeten worden. Punten pakken voor het Mastercircuit en het verenigingscircuit staan voorop.
Na Holten Utrecht en dan mag eindelijk de mountainbike weer aangeraakt worden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten