zondag 20 mei 2007

Zware trainingsweken

Zaterdag 9 juni zal de start zijn van de langste en mischien ook wel de zwaarste X-Terra voor dit seizoen. De Raidtriathlon (http://www.raidtriatlo.com/) is één Offroadtriathlon van 1,9 km zwemmen, 90 km mountainbiken en 21,1 km crossloop . Dit alles in Riba-roja d’Ebre (Spanje).
Om deze wedstrijd toch een beetje fatsoenlijk te finishen is in de trainingsplanning van het voorseizoen hier al behoorlijk rekening mee gehouden.
Afgelopen week was een lekkere trainingsweek. Veel kwalitatieve en goede trainingsuren gemaakt, mede dankzij het lekkere weer en wat vrije dagen.
Hierna een beschrijving van de afgelopen week:
  • Maandag samen met zwemmaatje Robert Bais extensief duurarbeid (K: 10x 250 laatste 50 m tempo) in het zwembad, 's avonds lekker 45' lostrappen op Hf 120.
  • Dinsdag 3,5 uur op de racefiets met daarbij 4 blokken van 18' interval (6x 3' rond omslagpunt); 's avonds duurtempo loop van 60' met Rene Poppe aansluitend met de triathlonvereniging Triade 45' zwemmen.
  • Woensdag 60' infietsen met Rick Scholtens om de Vadestotijdrit in de Dellen (Heerde) over 16 km in 22'04"af te raffelen (1e Veteraan en 1e B-amateur);
  • Donderdag 4 uur op de racefiets met Rene. 's Avonds nog 2 km techniektraining in het zwembad
  • Vrijdag bloktraining kort zwemmen (3x4x 100)op hoge intensiteit. Direct daarna 45'aquajogging. 's middags 1u15' crossloop op een lage intensiteit;
  • Zaterdag als teamrijder voor Wintrading BV uit Amsterdam meegedaan met de KNWU Business Bike Challenge. 's morgens een teamtijdrit van 12,5 km. 's middags een criterium waarin een aantal oud-profs zoals Rob Harmelink het voor een ieder nog even moeilijk maakten.
  • Zondag op de mtb naar Apeldoorn (34 km) gefietst om daar deel te nemen aan de Benelux XC competitie. Deze crosscountry wedstrijd van ruim 90'was zwaar. Doordat dit mijn eerste crosscountry wedstrijd was had ik nog geen punten "gespaard". Dus achteraan starten ;-(. Geen probleem want vooraan had ik niets te zoeken. De eerste ronde was chaotisch. Ter indicatie 100 man die na ongeveer 200 meter een singletrack opgestuurd worden met enkele klimmetjes. Uiteindelijk vor mijn gevoel een goede race gereden. Klassering was niet belangrijk. Daarna terug op de fiets. Al met al bijna vijf uur gereden.

De aankomende week wordt vergelijkbaar: woensdag districtskampioenschappen Tijdrijden, zaterdag Triathlon Heerenveen en tweede Pinksterdag de Off Roadtriathlon in Nijverdal. Daarna nog enkele dagen duurtraining op een lage intensiteit en dan taperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten