zaterdag 26 mei 2007

DK Tijdrijden & Triathlon Heerenveen

Mastenbroek een kerkdorp in de polder achter Zwolle was afgelopen woensdag het toneel van het DistrictsKampioenschap Tijdrijden.

Lekker weer, weinig wind al met al ideale omstandigheden om even 13,4 km te knallen. Het geheime wapen : de getunede Scott Plasma ( Scott Plasma, Dura Ace afmontage,Vuelta Pro WCS carbon tijdritwielen en Continental 19mm tubes) was er klaar voor Benen voelden ondanks de vele trainngsuren van de afgelopen 10 dagen best wel goed aan. 18.08 uur startschot en meteen proberen zo snel mogelijk in het ritme proberen te komen. Met een tijd van 18'45"tevreden over de race. Resultaat bij de amateurs 3e overall.
Helaas mijn medaille en de bloemen niet in ontvangst kunnen nemen vanwege parkoersverkenning X-athlon in Nijverdal. Gelukkig nog geen reprimande ontvangen van de KNWU jury ;-))
Zaterdag de Triathlon Heerenveen. Dit keer op een nieuwe locatie: museum Belvédère. De organisatie had haar best gedaan om er wat van te maken maar lokale instanties hadden zoveel verplichtingen opgelegd dat we blij mochten zijn dat er gesproken mocht worden.
Zwemmen liep niet zoals het moest. Bewust wat rustiger gestart dus veel gedrang, daarom toch nog een tussensprint waardoor ik in wat rustiger vaarwater kwam te liggen. Met een matige tijd als 8e uit het water, maar dankzij een snelle wissel als 7e op de bike.
In de 33 km het gat van 1 minuut naar de kopgroep van 6 goed samenwerkende (stayerende) mannen dicht kunnen rijden. Met verbazing constateerde ik dat de jury gezellig zat te keuvelen met de atleten terwijl de mannen achterin lekker aan het meefietsen waren in de luwte. Daarom volle bak over dit stel "wedstrijdvervalsers" heengedenderd. Met een lichte voorsprong als eerste het parc fermé in om te gaan lopen.
Vanwege de wedstrijd van Pinkstermaandag niet voluit gelopen. De uitgeruste mannen konden lekker hun wedstrijd maken en de master die normaal gesproken ver achter me finist lukte het dankzij stayeren tweede overall en eerste master te worden. Triest!!!
Het was weer een bevestiging van mijn keuze voor de Offroadtriathlon. Geen gestayer en jurleden die niet durven op te treden. O jah ik werd 8e overall en 3e bij de masters.








2 opmerkingen:

  1. Jemig wat irritant dat een jury dat gestayer toelaat. Kan me voorstellen dat je daar een flinke adrenaline-stoot van krijgt.
    Tot kijk,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad, dat gestayer wordt met de nieuwe 7 meter regel (in de praktijk 5 meter) een groot probleem. Dan maar iets harder zwemmen en fietsen.
    JN

    BeantwoordenVerwijderen