maandag 28 mei 2007

Goldrush triathlon Nijverdal



Tweede Pinksterdag vindt bij de Goldrush triathlon in Nijverdal traditiegetrouw de aftrap plaats van het X-athlontriathloncircuit. De triathlonvereniging ARGO kreeg het dit jaar ook weer voor elkaar om in de Sallandse Heuvelrug een zwaar mtb-en loopparkoers uit te zetten. Zwemmen vindt plaats in het 50 meter buitenbad van de Ravijn. Helaas werkte het weer niet mee en dat maakte het met name voor het publiek wat minder leuk.




Zwemmen: met 7 man in één baan. Allemaal met een zwemtijd rond de 13' de km. Dus volle bak het keerpunt in en kijken waar het schip strand. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag ging het zwemmen goed en kwamen Rob Barel, Paul Embrechts en ik met lichte voorsprong uit het water.




Dankzij een snelle wissel als tweede op de Endorfin-mountainbike. Gevoel was goed alleen de Hf gaf veel te lage waarden aan. Normaal knal ik bij deze wedstrijden met een polsje van 180-185 maar met veel pijn en moeite werd een Hf van 170 aangetikt. Stille hoop dat mijn lichaam in de loop van de race zich weer zou aanpassen :-). Maar helaas die vlieger ging niet op. Daarom maar op hetgeen wat maximaal mogelijk is verder knallen en de schade beperken. Na 3 ronden van 10 km biken lag ik desondanks 90" achter op de 4e plek. Lopen ging redelijk maar niet hard genoeg om een Belgische veteraan van me af te houden. Dus 6e overall en 2e H40.






Samenvattend: 6 wedstrijden in 10 dagen afgeraffeld. Daarnaast stevig doorgetraind wel de tol daarvan in de laatste wedstrijd betaald. Maar de prijs van het vermoeide lichaam was ingecalculeerd, dus daarom tevreden met de laatste voorbereiding voor de 0,5 IM X-Terra.
Aankomende week wat extensief duurwerk en dan een weekje taperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten