woensdag 12 mei 2010

Snelheid en Stilliggen

Zondag 9 mei met de mannen& vrouwen van TV Triade deelgenomen aan de UT Triathlon in Enschede. De ochtend begon berekoud met temperaturen onder de 10 graden.
Het principe is simpel. Ochtendsessie individueel met 1/16 triathlon. De tijden van de teamgenoten worden opgeteld en op basis daarvan de startvolgorde voor de middagteamsessie waarin een 1/8 teamtriathlon gedaan moet worden.
Al met al een dagje FULL SPEED of zoals mijn wielsponsor luidt: FAST FORWARD
Het Triade 1 team bestond uit de volgende kleppers: Rene Poppe, Geert Jan Vos en Sebastiaan v/d Berg. Allemaal mannen die het klappen van de (triathlon)zweep kennen.
Aan mij de eer om als eerste te starten. Het zwemmen waarbij ik niet echt warm werd ging niet snel genoeg, niet over nadenken en op naar het parc fermé. Helaas verkeerde pad ingeslagen en al rennend hopen op een gaatje tussen de stallingen waardoor ik naar mijn fiets kon komen. Dit kost tijd en dat is bij een sprintje net het belangrijkste. Maar goed triathlon bestaat uit vier onderdelen en de wissel is bij zo'n sprint superbelangrijk!. Op de fiets snel proberen in een ritme te komen. Dat valt tegen. Hart klopt boven in je keel en geen flauw idee hoelang het oude lichaam dit volhoudt. Na 2 rondjes weer van de fiets en schoenen in en knallen in de afsluitende 2 km lopen. Dit ging voor de tijd van de ochtend goed. Hiermee gedeeld 3e bij de H40.
Sebastiaan en Geert Jan draaiden een goede wedstrijd en kwamen voor de grote massa binnen. Het was de beurt aan Rene. Echter na een halve ronde fietsen staat Rene met een lekke voorband. Terug naar het parc ferme en met wat creatief wisselwerk met ruim 13 minuten vertraging weer onderweg. Hierdoor net geen laatste plek en straftijd. Wel klasse van hem om het hoofd koel te houden en de wedstrijd alsnog op te pakken.
Triade 1 stond hierdoor wat verder naar achteren in het klassement dan dat we zelf gehoopt hadden. Maar goed podiumkandidaten waren we niet maar wel ambitieus voor een top 20 klassering.
Daarom moest er in de middag als team maar gas gegeven worden. Na één ronde fietsen gaf Geert Jan af en mochten we met z'n drieen de klus klaren. Dit ging op basis van de mogelijkheden prima en we schoven met een 21 plek uit de middagserie netjes op naar het voorste deel van de uitslag.
Naast intensief bezig zijn was het ook een supergezellige dag.
Maandagmorgen al vroeg het zwembad in voor de techniektraining. 's avonds staat met de MTB ook een techniektraining op programma. Helaas verliep dit iets anders dan gepland. Bij de oefening volgen in drietallen kwam mijn voorwiel in één groot gat terecht wat ik niet zag. Hierdoor een lancering met een frontale val op mijn rug. Helaas mijn reparatietool in twee wervels terecht gekomen. Gevolg van de val: enkele minuten geen gevoel meer in de benen en extreme pijn in gebied boven het bekken. Dankzij kordaat optreden van Rob en Jeroen waren de ambulance en Saskia snel ter plaatse. Na onderzoek in het Sophiaziekenhuis bleek gelukkig dat er geen sprake is van breuk of een kapot orgaan. Wel de nodige kneuzingen en afdruk van de nodige tooltjes op mijn rug. Met de nodige pijnstillers en spierverslappers de aankomende dagen rustig bewegen en vanaf vrijdag voorzichtig een vorm van training oppakken. Overigens is het gezien het slechte en koude weer dan ook even niet erg om een paar dagen te revalideren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten