zondag 10 mei 2009

Saalhausen MTB Marathon & Teamverzorger

Saalhausen (Sauerland) heeft mooie mountainbikemogelijkheden. Lange klimmen en snelle afdalingen. De Shark-Attack MTBmarathon (102km/3.100hm) stond voor 8 mei op het programma. Daarnaast reden mijn teamcollega's (www.endorfin-solvis.de) zondag de Bundesligawedstrijd in Saalhausen. Daarom was dit een leuke gelegenheid om wat zaken te combineren.

Zaterdagochtend was het een uurtje voor de start met 4 graden behoorlijk koud. De verwachting waren echter goed dus dan maar even bibberen in het begin. Met een ideale plek op de tweede startrij (was dat ook maar zo bij de XC wedstrijden ;-) kon er in de aanloopronde lekker meegedraaid worden. De aanloopklim door het bos liep eigenlijk best lekker, hartfrequentie bleef ruim onder wedstrijdniveau. Het genieten werd echter wreed verstoord toen bleek dat de motorrijder van de organisatie de weg niet wist. Zo fiets je op een plek bij de eerste vijftig (incl. halve marathon) en even later fiets je achter een te dikke dame die vrolijk kletsend met haar evenzo te dikke vriendin op een andere manier aan het genieten is van de prestatie die ze verrichten. Dit zo aanschouwend mijn "teleurstelling" maar omgezet in positieve energie en een half uurtje rustig achterblijvers inhalen. Pas bij het ingaan van de tweede ronde ging het pas draaien. De laatste klim na doorkomst in Saalhausen was een heftige, hier een behoorlijke inzinking gehad. Met behulp van wat stimulerende middelen (gelletjes met cafeïne) wat dom doorrijden me er toch door heen gesleept. In de afsluitende afdalingen toch nog wat plaatsjes goed kunnen maken. Uiteindelijk als 22ste overall en 1e SeniorenII geeindigd.
Zondag de XC wedstrijd van de teamgenoten bekeken en als verzorger gefungeerd. Daarnaast wat rondsnuffelen tussen de teamzone's en me verbaast over de rust en vriendelijkheid van Sabine Spitz (Olympisch Kampioen XC 2008).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten