zaterdag 14 juni 2008

PR op de 1.500m

Vandaag de 3,8 km voor triathleten gezwommen tijdens de Kanaalrace in Vriezenveen. Mijn doel was, naast het afreageren, om een snelle 1.500m tijd neer te zetten en daarna 2.300 m overleven.
Deelname aan dit bijnummer van de kanaalrace was niet al te groot. Hierdoor geen geduw bij de start. Parkoers was simpel: 3,8 km zo hard mogelijk rechtdoor zwemmen. Watertemperatuur was met 19,5 graad ideaal (zeker met een wetsuit).
Terug naar de wedstrijd: start is simpel er wordt aan de atleten gevraagd of we er klaar voor zijn. Indien dit bevestigd beantwoordt wordt dan mogen we starten. Met een snelle opening op naar de eerste boeien. De km ging in 12'20" daarna de vlak de volgende 500m in 6'1'8"afgeraffeld. Even een klein vreugdekreetje naar mijn gelegenheidsbegleider (dat is verplicht bij deze openwater wedstrijden) daarna wat meters op de rug om even op adem te komen en mijn voorsprong te aanschouwen. De volgende kilometers waren saai. Steeds maar een beschoeing waar ik tegen aan keek. Het was mentaal zwaar om je te motiveren op een lang recht stuk. De brug van Daarlerveen zie je al 3 km van te voren liggen en je had het gevoel dat het ding steeds verder wegdreef. Uiteindelijk de brug gehaald en daarna moest er nog 600 meter doorgezwommen worden. Gelukkig in de laatste 300 meter weer het begintempo te pakken (voordeel dat er bordjes langs de kant staan) en nog een eindsprint ingezet om onder de 50' te komen. Met een 6 tal seconden toch de 50'grens gepasseerd.
In ieder geval tevreden zeker omdat ik 's morgens voor de maand juli de triathlons afgezegd heb.

Na ons waren de echte bikkels van start gegaan die 5 of 10 km zwemmen. Ongeloofelijk hoe hard dit gaat. Steeds meer lange afstandzwemmers zijn vanwege de Olympische 10 km zich gaan specialiseren op deze afstand. Zwemmen wij de eerste kilometer in een 12', zij doen dit 10 km lang en dan eten en drinken ze onderweg ook nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten