dinsdag 10 september 2013

"Vize Europameister Cross Triathlon of First Loser

Als het om titels gaat dan klinkt het beter om in een Duitstalig gebied tweede te worden. Ik mag in ieder geval na de EK Crosstriathlon in Strobl de titel van Vize Europameister CrossTriathlon AK45 dragen.   
We (Joost Christiaans, Arie de Jong, Lindy en Marietta van Anrooy, Saskia Elemans, Maud Golsteyn, Judy van den Berg, Jarrich van Woersem, Mark Hamersma en mijn eigen Saskia ) zijn woensdag afgereisd naar het mooie Strobl am Wolfgangsee. Fantastisch weer in een keizerlijk landschap.   Donderdag sloten de agegroupers Jac Dirx en Armin Alta aan bij de parkoersverkenning.  Parkoers was op basis van de aanwezige bergen teveel geasfalteerd maar bevatte gelukkig nog een aantal minuten van uitdagende afdalingen. Helaas lukte het  Armin Alta om na 8 km parkoersverkenning een tot nu onbekend gebleven gat in de Oostenrijkse velden te vinden. Na  4 fantastische salto mortales was de landing wat minder. Eindresultaat een sleutelbeenbreuk.  Domper op de verkenning en einde oefening voor Armin. Loopparkoers was met een 25hm ook niet echt spannend. Op de wedstrijddag dus gewoon een kwestie van hard zwemmen, mountainbiken en crosslopen.

Lindy mocht zaterdag al vroeg de spits afbijten.
De Wolfgangsee hulde zich nog in nevelen toen we arriveerden. Leverde mooie beelden op.
  Lindy presteerde op alle onderdelen goed en kon met een ruime voorsprong op haar concurrenten de eerste Europese titel noteren. 
Daarna was het de beurt voor Jac (H55) en mijn persoon om bij de Agegroupers te knallen. 
Als 5e overall uit het water samen met mijn belangrijkste concurrent Gerald Will (Oostenrijk). In het aanloopstuk niet de macht om de aansluiting bij de kopgroep vast te houden. Na 18 km eindelijk de bekende 2e adem gevonden maar dat was te laat.
 
 
 
Bij het lopen 2 plekken (overall) verloren zodat er een 8e plek overall en 2e plek H45 bijgeschreven mochten worden. Tevreden gefinished en snel de Wolfgangsee ingedoken om af te koelen. Daarna snel de Bondscoachpet weer op zetten om in de Elite/U23 serie: Jarrich, Mark (beide U23) Joost, Arie, Maud, Judy en Saskia te coachen. Gelukkig had ik met Saskia N,  Marietta en Armin een extra paar assistentcoaches op het parkoers.

De Nederlanders hadden een superdag. Jarrich knalde na een mooie strijd naar het goud en Maud liet de pech van het afgelopen jaar achter zich met een zilveren plak. Mark moet zeer tevreden zijn met zijn 4e plaats U23.  Bij de dames  was het Judy die met een degelijke en tactische goed ingedeelde wedstrijd een 9e plek wist neer te zetten. Saskia E. was helaas niet in staat om de enorme achterstand na het zwemmen goed te maken. Bij de mannen had  Joost helaas niet de topdag die hij gehoopt had. Arie had de pechvogel op zijn schouders zitten. Twee maal lek hierdoor was een goede klassering uitgesloten.

In de afterparty waren we gelukkig overall het sterkst.

 Uitslagen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten