zondag 28 februari 2010

Bunkercross Olst ipv Crossuathlon Waalwijk

De afgelopen week rustweek gehad en de opzet was om bij de Crossduathlon van Waalwijk een trainingsprikkel te krijgen voor het aankomende opbouwblok. De weersverwachtingen waren niet al te gunstig en zondagmorgen denderde de regen al op het slaapkamerraam. Snel even een afweging maken: 150 km autorijden om in de modder te mogen glijden en dan weer 150 km terug. Aangezien het nog een lang seizoen gaat worden en er de aankomende weken nog voldoende in de modder en regen getraind kan worden zeer snel de knop omgezet om niet te starten.
De prikkel daarom maar wat dichter bij huis gezocht. Direct na een extensieve zwemtraining doorgereden naar Olst voor de bunkercross. Een crossloop van 10 km. Door de opdooi en regen een zwaar parkoers. Ter indicatie de eerste drie lopers finishen normaliter binnen de 35' maar zaten nu rond de 40'. Hartfrequentie kon makkelijk boven het omslagpunt gehouden worden en na ruim 42' als 7e overall en 2e H40 over de finish heen gegleden.
Tijdens de loop konden we het net droog houden, in de auto kwam de regen al weer naar beneden gedenderd. Het uitfietsen binnen op de Taxc gedaan terwijl de mannen in Kuurne-Brussel- Kuurne af zaten te zien in de regen en storm. Met Bobbie Traksel als slimste afmaker in een race waarin de Nederlanders domineerden.
Overigens op Sporza genoten van het commentaar over de wijze waarop een aantal vastgeroeste wielrenners met hun voedsel omgaan. Cervello, die miljoenen investeert in het perfectioneren van hun wielerploeg, geeft haar renners in de laatste 7 km vaste reepjes met chocolade omdat ze een hongerklop hebben...... Er valt op dat terrein nog wel wat te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten