maandag 13 juli 2009

Tegen jezelf knokken

"mezelf in de weg zitten" en toch eerste worden in de masterwedstrijd van de Triathlon Utrecht is tegenstijdig. Na de EK Holten was de motivatie eigenlijk ver te zoeken. Dinsdagavond nog wel voor een korte klassering gegaan bij de DistrictsKampioenschappen tijdrijden. Ondanks de zware benen en lage hf in de aanloopfase verliep dit goed: 20'31" over 15,8 km. Resultaat 3e plek H40. Tevreden over tijd en klassering maar de vermoeidheid wilde niet uit de benen.
Omdat de Rijwielpaleis Bilthoven triathlon in Utrecht onderdeel is van het Scott-Mastercircuit is en ik overall kort genoteerd sta toch zondag maar afgereisd naar Utrecht. De regen komt onderweg met bakken uit de lucht, dat wordt glijden op een stadsparkoers. Maar goed niet zeuren wij zijn in twee uurtjes klaar en de vrijwilligers van de organisatie staan de hele dag in de stromende regen voor ons te werken.
Zwemmen in een stadskanaal, wel apart maar altijd mijn bedenkingen over de waterkwaliteit ;-(. De briefing was wat chaotisch en na twee minuten inzwemmen mochten de masters starten voor hun wedstrijd. De eerste honderd meter gingen lekker en ik lag direct op kop. In de vooronderstelling dat de begeleidende kanovaarder de route aan zou geven hier achter aan gezwommen. Nou ipv 1.500 m werden het er wel 1.700 zwemmeters van links naar rechts aan het slingeren door het kanaal. Bij de triathlon moet je ook alles zelf doen.
Fietsen ging op het gladde, bobbelige en van veel putdeksels voorziene fietsparkoers niet lekker. Ik zat mezelf in de weg. Desondanks bleef ik Carlo vd Bergh voor. Deze voorsprong liep zelfs iets uit en met een voorsprong van 54" begonnen aan het lopen. Om een lang verhaal kort te maken iets uitgelopen en als eerste in de masterwedstrijd gefinished. Overall 7e stek. Uitslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten