maandag 27 april 2009

Trainingsweken in voorbereiding EK Crosstriathlon Sardinië

Onder het mom van beginnen waar je mee gestopt bent: September 2008 sloot ik het seizoen af met de EK Crosstriathlon op Ameland, dit jaar start ik het seizoen met de EK Crosstriathlon op Sardinië. De overeenkomsten zijn dat het eilanden zijn. Misschien zijn er in de maffiasfeer nog wat overeenkomsten te bedenken maar dan wel met een vette knipoog.
Ik heb altijd een aantal wedstrijden nodig om in vorm te komen. Scherpte, snelheid, acceleratie worden in een wedstrijd met concurrenten meer gestimuleerd dan in de training.
De eerste serieuze aanzet voor kracht en de snelheid is gedaan op Gran Canaria.
De laatste weken ben ik na een jaar afwezigheid weer gestart met de Cross Country en loop wedstrijden.
Eerste paasdag Hattemerbroek 10,5 km loop. De eerste 7km ging het goed, op slechts 6” van de leider in de wedstrijd maar toen was de koek op en uiteindelijk op 30” tweede geworden.
20 april Oldenzaal Beneluxcup. Geen punten dus achteraan opstellen. Startschot klinkt en na 300m rijden mag er gewandeld worden, veel geduw en getrek terwijl de mannen voorin steeds verder wegrijden. Na een halve ronde filerijden kan er eindelijk gereden worden. Ondanks een 50ste stek best tevreden over het rijden. Met name de tweede fase.
De trainingsweek daarop volgend stond in het teken van intensiteit. Korte intensievere trainingen om beetje bij beetje naar de eerste vormpiek te groeien.
27 april XC Havelte. Deze start was niet zo druk, maar achterin net zo chaotisch als in Oldenzaal. Enkele mooie valpartijen van mensen voor me, een concumaster presteerde het om in een minimale afdaling een wortel als afzet te gebruiken en als volleerd turner een gestrekte salto te maken dit inclusief mtb. Gelukkig voor hem geen letsel. Daarna een mooie inhaalrace waarbij de snelheid er goed inzat. Uiteindelijk 32ste. Nu wat meer punten zodat er in Apeldoorn wat meer voorin gestart kan worden.


De planning tot aan Sardinië:
28 april criterium Hoge Enk
2 mei Triathlon Breukelen
3 mei Tijdrit Almere
9 mei Mtb marathon Saalhausen
12 mei crosstriatlon Leersum
17 mei XC Apeldoorn
31 mei EK Crosstriathlon Sardinië

zondag 5 april 2009

Fastest bike in the world

No limit, op mijn nieuwe Ridley Dean.

Sinds enkele dagen ben ik de gelukkige pilot van dit tijdritmonster. Woensdag het frame opgehaald bij Vincent (Kokkiebikes in Lemelerveld) en in de late avonduurtjes zelf afgemonteerd.
Voor de liefhebbers:
- Dura Ace 7800 crankstel, voor- en achterderailleur en pedalen;
- Syntace stuurpen en ligstuur;
- wielen Vuelta Pro Carbon;
voor de wedstrijden maak ik gebruik van de FFWD wielen ( wiel op de foto is overigens van Peter van Grootheest).
Vrijdag lekker de polder bij Dronten in om de grenzen van de fiets te testen. Of beter gezegd mijn eigen grenzen, want zo begin april lukt het me nog niet om lang boven de 45 km/u te rijden ;-). Met mijn "oude Scott Plasma" was ik al verwend met een stijf tijdritframe. Maar met de Dean is iedere trap direct raak. Snel op gang, wendbaar maar ook stabiel.
Helaas brengt het hard fietsen met warm weer in een polder ook wat bijverschijnselen mee. De vliegen, muggen en ander vliegend ongedierte komen nu harder aan!
Dankzij bemiddeling van Vincent steken nu dit jaar mijn fietsende onderdanen in Sidi bikeschoenen. Dit voor zowel de triathlon, race als mountainbike.