maandag 17 augustus 2009

Xterra Germany O-See Challenge Zittau

Donderdag samen met Erik Wolsing afgezakt naar het voormalige Oost Duitsland. Doel van de lange autorit is de deelname aan de Xterra in Zittau. Vrijdag samen met de andere Nederlandse delegatie Lars v/d Eerden en Maud Golsteyn het fietsparkoers verkend. Het parkoers is met enkele steile rots en grasklimmen gevolgd door technische afdalingen trails uitdagend en zwaar. Het loopparkoers hadden we vanwege het warme weer maar niet verkend, zwemmen was een betere optie.
Zaterdagochtend lekker relaxed aan de start. Vanwege het zware fiets – en loopparkoers besloten om niet volle bak te gaan met het zwemmen. Zwemmen was zonder wetsuit en het water was om te zwemmen ideaal. Helaas moesten we een tijdje in het water wachten voor we weggeschoten werden. Dit had tot gevolg dat er wat onwillekeurige spiersamentrekkingen plaatsvonden in mijn hamstrings: KRAMP. Voorzichtig gestart en dankzij de wedstrijdeuforie was de pijn in de hamstring bij de eerste boei al weer weg. Helaas kwam deze bij de eerste landdoorgang al weer snel terug. Bij de wisselzone zelfs een minuutje rekken voordat de fiets gepakt kon worden. Fietsen ging goed maar beslist niet super, de explosiviteit ontbrak. In een wortelafdaling ging de ketting in de “kreukels” en met wat dwang wilde deze na enkele minuten weer terug in de oude stand. Onderweg Erik nog een nieuw bandje aangereikt , hij had lek en zijn reserve was weg. In de laatste 10 km ging het weer lekker, benen kregen weer macht en ik kon weer mensen inhalen. Het lopen was door enkele steile klimmetjes en de warmte best wel pittig.

Maar wat bij de wegtriathlon niet lukt ging hier wel ik kon mensen inhalen. Uiteindelijk als 24e overall en 1e H40 gefinisht. De sfeer en de beleving was goed. Dit is een heerlijke wedstrijd waarin alles mogelijk is.

Nederlanders deden het uiteindelijk goed. Maud werd ondanks een valpartij zeer knap derde en Lars was op alle fronten goed en finishte als 15e overall en 3e H30. Erik viel door het vele tijdsverlies van de lekke band ver terug en werd 55e (11e H25) Zeker voor hem had er meer ingezeten.
Website: http://www.o-see-challenge.de/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten