vrijdag 24 augustus 2007

Veldrijden en Tijdrijden

Vanmorgen dus met zware benen opgestaan. De eerste training voor het aankomende veldritseizoen zit erop. Niet dat ik deze winter op zo'n modderracebak ga rijden, maar de trainingen zijn zeker gelet op de NK Off Road en Xterra Spanje, perfect.
Onder leiding van oud bondscoach Martin van Dijk wordt tot medio september gereden in de bossen van Hattem. Training is qua aanbod en intensiteit gevarieerd dit door de combinatie van lopen, techniek en snelheid. Training van gisteren was door de boswerkzaamheden zelfs heftig. Ook op de herstelstukken moest je itt op de weg blijven trappen.

Volgende week starten we met de trainingen van de Nederlandse Clubkampioenschappen Tijdrijden. Onze ploeg is een samengeraapt zooitje bestaande uit een marathonschaatser, veldrijder, triathleet en enkele A-en B amateurs. We zijn net in staat om het minimum van zes rijders bijeen te brengen. De criterium boys vinden een tijdrit niet leuk. Voordeel is dat we de ploeg nu compleet hebben. De eerste trainingen zal vooral gewerkt worden aan doordraaien, positiespel en inspelen op elkaar. Het tempo ligt hierbij aanzienlijker lager dan in de wedstrijd. Dit zal in een later stadium wel weer goed gemaakt worden.

Zaterdag a.s. rijd ik in Borne de tijdrit in de Run-Bike- Run van Borne. Mijn duomaatje is Thijs Theunissen een talentvolle atleet van pas 15 jaar. Als de benen goed hersteld zijn dan gaan we voor een korte klassering..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten