maandag 7 mei 2012

Vormtest wedstrijdweekend

Afgelopen weekend (4-6 mei) stond in het teken van een eerste vormtest.
Basisconditie is na een aantal trainingssessies op Gran Canaria aanwezig, maar de vraag is ga je nog een beetje vooruit?
Om een antwoord op die vraag te krijgen een tweetal wedstrijden ingepland: Vrijdag de 800m vrij op de Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen in Eindhoven en zondag een tijdrit van 46 km in Almere.
Zwemmen ging tot 3 maart beter dan ooit. Maar dankzij de sleutelbeenbreuk icm operatie werd het zwemmen vanaf april weer een uitdaging. Medio april konden de eerste fatsoenlijke zwemtrainingen afgewerkt worden. De vraag was niet of maar hoe een NK dan zou uitpakken. Om een lang verhaal kort te maken: 10’30” wat goed was voor een PR en een bronzen medaille. Niet verwacht. De medaille is leuk maar het weer pijnvrij kunnen zwemmen biedt weer perspectief voor het nieuwe seizoen.











Zondag op naar een koud en winderig Almere. Doel was iets boven het omslagpunt en met een minimaal verval de 4 rondes te rijden. Streeftijd tussen de 68 en 69 minuten op de 46 km. Het windje (4 met vlaagjes 5) droeg ertoe bij dat er zo af en toe hard op het voorwiel gedrukt moest worden om voldoende downforce te krijgen. Rondjes liepen goed en de tussentijden waren optimaal met zelfs een negatieve split (ondanks toenemende wind). Met een 14e plek bij H40 en 20e overall tevreden (overigens teken aan de wand dat die bejaarden zo hard fietsen). Uitslagen:

Aankomend weekend bij de UT triathlon (de eerste wedstrijd voor de Eredivisietriathlon waar ik voor het Step One team uit Borne mag uitkomen). Dat is een zondag vol met lactaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten