zaterdag 11 juni 2011

Oostermeent Triathlon Huizen

Afgelopen week was mijn rikketik niet echt van plan om te reageren op tempoversnellingen. Kwestie van vermoeidheid, dus de trainingen maar op een wat lager niveau uitvoeren. Daarom zonder al te hoge verwachtingen afgereisd naar Huizen. Het weer in omgeving van Huizen was wisselvallig,zon, wind, een klein buitje en lekker fris.

De zwemstart in Huizen gebeurt niet via een startschot, nee als de muziek ophoudt dan mogen de atleten starten. Dit keer was het echter anders, twee minuten blauwbekken door 120 nerveuze atleten die aandachtig luisteren naar de muziek. Maar wellicht nog aparter er werd niet gestart toen de muziek ophield: wellicht had dit te maken met de opdracht van het jurylid voorafgaand aan de start zijn indringende opdracht 'uit het water' werkte behoorlijk door. Pas na het bekende fluitsignaal kwam de meute in beweging. Na enkele meters 'waterlopen' en 'watergrashappen' kon er begonnen worden met zwemmen. Voor me lagen TV Triadeleden: Sebastiaan van den Berg en Peter van Grootheest en daarnaast Martijn Boot. Vrij makkelijk ging de aansluiting voorin. Samen met Peter en Martijn sloegen we al na 200 meter een serieus gaatje met de achtervolgende meute. In de tweede zwemronde (die gevoels- en tijdmatig langer waren dan 750m nam ik de kop over. Tempo lag me net te laag. Als eerste het water uit en op de fiets. Direct gevolgd door Peter en Martijn. Peter kon het tempo niet volgen en zag ons al snel uit het zicht verdwijnen. In de polder ging het fietsen over in legpressen. Zoeken naar een juiste versnelling en naar cadans. Het schoot niet op, Martijn kwam gelukkig over me heen en dat gaf me afleiding en een richtpunt. Begeleid door een motorescorte van twee politie- en één jurymotor begeven we ons strijdend tegen de wind verder door de polder op naar het Parc Fermé.
Het lukt me wel om als eerste weg te gaan met het lopen maar na een paar minuten komt Martijn erop en erover. In de laatste twee kilometers komt Dirk Wijnalda erover heen gesneld maar de derde plek is veilig (in ieder geval het inschrijf- en reisgeld er weer uit).

Uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten