donderdag 7 augustus 2014

Crosstriathlon Schalkemehren XterraGermanytour 2014

xterra_logo_650x183px

Denderde ik een aantal jaren geleden ter hoogte van Schalkemehren de finale in voor de mtbmarathon van Daun, nu werd de vulkaankrater en omliggende heuvels het mooie werkterrein voor de Crosstriathlon Schalkemehren.


Met een kleine maar sterke Nederlandse crossdelegatie in Schalkemehren aan de start om ruim 1,5km te zwemmen, 32 km te mountainbiken en een afsluitende 10,5 km te crosslopen. Weer was met 28+ fantastisch. Watertemp was voldoende om zonder wetsuit te zwemmen.
Weer was met 30+ temperaturen aangenaam maar maakte het wel zo dat ik er in de dagen vooraf wat extra vocht en isotone dranken innam.  In mijn geval de lemon dorstlesser van Amaxc. Is niet te zoet en heeft door de citroensmaak een verfrissende smaak. 

De wedstrijdinformatie op de website was een 2 -3-2 systeem. Voor de leken onder ons het gaat om het aantal laps. Tijdens de briefing kreeg ik nog half mee dat het een 2-2-2 systeem zou worden. Achteraf 2/3 goed ;-)

Zwemstart verliep goed maar daarna werd het een beetje harken. Moeite om het zwemritme te pakken.


Bij de eerste landlap als 3e uit het water op een minuutje achterstand van o.a. Erik Wolsing. Na de tweede doorkomst lag ik echter al op 2’30”. Toch iets te langzaam gezwommen op de wat te lange afstand.




Snel de bike op en met 800 watt het Parc Fermé uitgedenderd.  Het biken ging lekker. Geen last van mijn rug en dat was me vandaag meer waard dan een goede klassering.  Het fietsparkoers was niet al te technisch.  Steile klimmetjes, lange afdalingen over schrotterwegen of overzichtelijke singletrails. Na ongeveer 6 km word ik ingehaald door Marc Pschebizin (mr. Inferno) en een jonge Duitser. Lig nu op plek 5.  Net voor het ingaan van de laatste ronde kan ik Erik inhalen. Helaas schoof Arie de Jong uit het niets aan.  Direct de interne vraag: heb ik echt zo slecht gezwommen of gebiked? Arie ging erop en erover en gaf ondertussen ook aan de Joost (Christiaans) vlak achter me zat. Bevestiging slecht gezwommen!


Power Gel 40 gr, Smaken: Lemon Lime Amacx2e ronde stevig doorgestoempt en me goed verzorgt met de nieuwe compacte Cola Cafeïne gels van Duursport.nl en vol jeugdig enthousiasme begonnen aan de rondjes lopen. Organisatie had haar best gedaan om de deelnemers te pesten op een schuinlopend weiland. Op en af wil wel, maar op het randje lopen is zeker met de plateauzolen van de Hoka One One een uitdaging. Bij het ingaan van de 2e ronde merkte ik dat ik aan het inlopen was op Arie… OK moraal groeit evenredig aan de snelheid. Dender de laatste km in maar zie tot mijn verbazing Arie rechtsafslaan voor nog een rondje. Twijfel slaat toe. Ik loop nog een eindje de finishstraat in en vraag aan een vrijwilliger of er gefinished moet worden. Hij bevestigt mijn vraag maar geeft ondertussen ook aan dat "Langdistanz 3 runden laufen mussen" . Scheissssssse . In de ankers, herpakken, over het hek, klere loopbrug over en KRAMPPPP in de hamstrings. Wandelen stilstaan en rekken. Kost een minuutje maar dan herpakt het lichaam zich. Kan langzaam verder lopen.  Joost komt helaas in de laatste km over me heen. Doe maar geen moeite om in zijn kielzog mee te gaan. Kramp zit nog steeds in het bekend kleine hoekje. 
Mooie wedstrijd op slecht een paar uurtjes rijden.
Uiteindelijk 6e overall en 1e H45.

Uitslagen