zondag 19 oktober 2014

EK Half Distance Paquera Mallorca

Aan de voorbereiding mocht het nu niet meer liggen. Voldoende trainingsarbeid verricht in de afgelopen maanden. Geen ernstige blessures en het materiaal was perfect. Hiervoor een woord van zeer grote dank aan Bikestudio Benny Brouwer, Sailfish/RienMuldersport, Duursport.nl, Rosiir, Schwalbe en Wivé Techniek
Het kamp Neevel  werd opgeslagen in Santa Ponca. Uitzicht op zee en omringd door de Britse BMI maximaal kolonie.   De wedstrijdomgeving in Paquera was uitdagend.  Veel bochten, klimmetjes en passages door mooie dorpen.  Parkoers dat zwaar was maar me wel aanspreekt. Enkele dagen voor de wedstrijd schiet mijn zwakke plek, rug, in de blokkade. Bij een chiropractor eerste hulp laten uitvoeren. Daarna iets langer rust dan gepland.
Op de wedstrijddag wees de thermometer al snel subtropische temperaturen aan. Nieuwe tegenstander deze dag. Het inchecken ging met zo'n 1.600 deelnemers wat gemoedelijker dan de IM 70'3 Mallorca.  Sfeer was goed en relaxed.   Gelet op de temperatuur en het parkoers besloten om het beste voor het eind te bewaren.
Zwemmen ging relaxed in de voeten van een ander. Als 5e uit het water op een kleine minuut van de eerste. De eerste kilometers fietsen gingen lekker. Haalde zonder al teveel energie de één na de ander in (groep van de 19-39 jaar was 5' voor ons gestart).  Fietsen verliep sneller dan verwacht en vol verwachting begonnen  met het lopen.  De eerste kilometers gingen niet lekker. Warmte sloeg als een zware deken om me heen. Het lopen was op en af en dan serieus op en af.  Saskia stond onderweg en dacht dat ik op de 3e plek lag, Begon zelf een beetje te twijfelen omdat ik maar één fiets had zien hangen in het parc fermé.   Maar goed er waren nog heel wat zware loopkilometers af te leggen.  Tot mijn verbazing haalde ik enkele mannelijke pro's in (moet ook eerlijk zeggen dat er ook vrouwen me voorbij liepen of ik stil stond).  Zij hadden het dus ook moeilijk. Zoals zo vaak als het zwaar is werd de klim steeds langer en de temperatuur steeds hoger. Uiteindelijk na 21 lange en zware kilometers mogen finishen. Total loss maar voldaan met uiteindelijk mijn 2e plek in deze loodzware wedstrijd.  Meer had er absoluut niet in gezeten.  Nu even in de relaxstand.
 

Laatste weekjes voor de EK Half Distance


Om een lang verhaal kort te houden: goede weersomstandigheden waardoor het voor, tussen en na het werk mooi trainen was.  Zware trainingsweek afgesloten met een stevige halve marathon (nette negatieve split) en een week later een 2e plek bij de RBR in Oldebroek.  Daarna lekker wat kort werk en wachten op het moment Supreme. Of tewel in vorm komen.
RunAtbRun  Oldebroek