zondag 11 mei 2014

IM Mallorca done

10-5 Porte d'Alcudia  09.15 Raceday 1,9km zwemmen, 90 km biken en 21,1 km rennen over het mooie eiland Mallorca.  De week voorafgaand lekker doorgetraind. Wedstrijd was niet als piekmoment bedoeld maar ik had wel ambities voor een top5 klassering.
De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd weer resetten van je wedstrijdmodus en het in de wedstrijd komen. Met de zwemstart (per 10' denderen er 500 agegroupers het water in) een mooie plekje vooraan opgeëist. Grappige was dat de winnaars van 2011,2012 en 2013 naast elkaar stonden.
Start verliep goed. Mooi de ruimte en moest er twee laten gaan. In het PF redelijke wissel waarbij ik al wel constateerde dat mijn Hf 15-20 slagen lager lag dan normaliter.  Blijkbaar nog iets van vermoeidheid in het ouwe lijf. Fietsplan was om na de bergtop gas te geven. Dit verliep goed Hf bleef stabiel en de benen voelden goed aan. Werd in de klim overigens 'verdacht' hard ingehaald door een aantal agegroupers......
De temperatuur was ondertussen toegenomen tot een aangename 29 graden. De nodige bidons en Amaxcgels op de fiets tot me genomen.
In de wedstrijd helaas wel van de 3e naar de 5e plek afgezakt. Op zich nog binnen de doelstelling maar ik voelde me goed. Eerste loopronde verliep redelijk optimaal gebruik makend van alle verzorgingsposten. Blijkbaar iets te optimaal want de dixies werden in iedere volgende ronde bezocht. Naast het fysieke malheur kost het tijd en ritme. Uiteindelijk nog als 8ste in de Agegroup kunnen finishen.   Voor de aankomende periode werken aan mijn fiets-en loophardheid.
Uitslag:
http://www.ironman.com/triathlon/coverage/athlete-tracker.aspx?race=mallorca70.3&y=2014