zaterdag 13 november 2010

Triathlonstage Gran Canaria



Triathlonstage op Gran Canaria

Gran Canaria is het eldorado voor de triatleet. In vier uur vlieg je vanuit een koud en nat Nederland naar een subtropisch klimaat, inclusief palmbomen en bananenplantages.
Met temperaturen van 22 tot 25 graden is het ideaal trainen. Gran Canaria biedt bergen voor de kracht, vlakke stukken met zeewind voor desnelheid en glooiend terrein voor je intervallen. De wegen zijn prima, en in het binnenland is het heerlijk rustig.
Zwemmen kan in zee (op 5 minuten lopen van het hotel) en in het gemeentelijk 25-meter bad (2x 6 banen) dat op 10 minuten fietsenvan het hotel ligt. Naast het zwembad ligt de atletiekbaan, en voor je duurlopen kan je terecht op het kilometers lange strand.
Voor wie zijn deze stages bedoeld? Voor iedere triatleet. Van beginner tot topper, man of vrouw, van de sprinttriathlon tot de Ironman, jong en minder jong: het programma is zo opgesteld dat je er je plaats zult vinden. Vanuit het oogpunt van veiligheid streven we ernaar met groepen van maximaal 12 personen te fietsen.
Natuurlijk mag je ook alleen fietsen: er is geen groepsdwang.
Naast het trainen staat ook contacten leggen met andere atleten en veel plezier hebben centraal.

Wij bieden het raamprogramma, jij bepaalt waar je aan mee doet.
Begeleiding door Bert Flier en Johan Neevel. Zij komen al jaren op GranCanaria. Samen hebben wij ruim 40 jaar triathlonervaring. We winnen nog regelmatig onze wedstrijden, maar voor ons staat het plezier in het sporten voorop. We delen passie voor de sport, hebben veel ervaring en kennis, en dragen dat graag over. In de brochure vind je een indicatief programma, maar het staat een ieder vrij meer of minder te trainen: wij scheppen de voorwaarden, waarin jij kunt bepalen wat je doet. Voor de januari-stage zal de ervaren rot Ron Hendriks ons ondersteunen.

Meer info via de brochure. Voor de januari en maart stage zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

donderdag 4 november 2010

Herfst start in Reichswald en Crossduathlon Weert

Na een periode van digitale inactiviteit op de blog de draad opgepakt. De afgelopen periode naast veel werken, wat een hoop vrije tijd kost, geïnvesteerd in het lopen, op zoek gaan naar een zwemvereniging en zo af en toe wat fietsen. Op zich is de periode na het wedstrijdseizoen ontspannen. Niets hoeft, geen zin om te trainen dan maar lekker op de bank of een langer stuk wandelen met de hond. In een vlaag van verstandsverbijstering besloten om me aan te melden voor de halve marathon van Ameland (www.adventurerun.nl ). Afgelopen zomer door de ruggenmerg beschadiging niet pijnloos kunnen lopen. Nu op een zeer rustige manier de afstand aan het opvoeren en kijken of Ameland op een fatsoenlijke manier gefinished kan worden.

Vrijdag 29 oktober op uitnodiging van Ron Hendriks deelgenomen aan de toertocht van justitie in de mooie omgeving van het Reichswald en Groesbeek. De opzet van Ron was om lekker, ontspannen te genieten en gelet op de Crossduathlon van Weert er geen wedstrijd van te maken. Blijkbaar was de groepsdruk en het besef dat je maandag je collega’s ook weer tegenkomt van invloed dat 500 meter na de start de gaskraan open ging en Ron Testeron ervandoor ging. De mooie, soms wat glibberige, omgeving, leende zich uitstekend tot grensverlegging dus so what. We vonden een leuk groepje van vier waarvan ik de junior was!!. In net iets meer dan twee uur waren de 50 km en 635 hm afgeraffeld. Goede warming up voor de wedstrijd van zaterdag.
Zaterdag nml. de Ijzeren Man cross Duathlon in Weert. Parkoers was door de regen en de singletracks met boomwortelen een prettige uitdaging. Wil ik bij de triathlon bij de start vooraan liggen, hier ken ik mijn plek en stelde me netjes op de tweede rij op. Na 400 meter lag ik al 30ste en deze plek kon ik tot aan het parc ferme vasthouden. Dus met gepaste afstand op de snelle lopers aan de slag om de 26 km af te roggelen. Van plek 30 naar plek 10 kunnen denderen maar tijdens de laatste loop nog twee plekjes verloren waardoor de eindstand op 12 stond (o jah 2e H40).
.