donderdag 16 juli 2009

Wedstrijdpauze en weer tijd om te trainen

Aankomend weekend zal ik met tegenzin niet aan de start staan van mijn favoriete Beach Challenge Offroadtriathlon in Kijkduin. Na de triathlon Utrecht loop ik al enkele dagen met griepverschijnselen en een behoorlijke gewichtsafname. Intensief sporten, en dat is de Beach Challenge, is daarom geen optie. Weekje rustig trainen en het lichaam laten herstellen zodat er in de tweede helft van het seizoen weer geknald gaat worden. Door de vele wedstrijden (eigen keuze) de laatste weken weinig gericht getraind. Nu tot aan 15 augustus geen triathlons meer en kan me weer volledig gaan opladen voor het tweede deel.

Tussenbalans: van de 17 wedstrijden 11 maal podium. Zwemmen en fietsen sterk verbetert tov voorgaande jaren. Lopen gaat per week iets vooruit, en belangrijker redelijk blessurevrij. Helaas tekort gekomen om bij de NK Masters het podium te pakken. Revanche bij de Nk Off Road.

maandag 13 juli 2009

Tegen jezelf knokken

"mezelf in de weg zitten" en toch eerste worden in de masterwedstrijd van de Triathlon Utrecht is tegenstijdig. Na de EK Holten was de motivatie eigenlijk ver te zoeken. Dinsdagavond nog wel voor een korte klassering gegaan bij de DistrictsKampioenschappen tijdrijden. Ondanks de zware benen en lage hf in de aanloopfase verliep dit goed: 20'31" over 15,8 km. Resultaat 3e plek H40. Tevreden over tijd en klassering maar de vermoeidheid wilde niet uit de benen.
Omdat de Rijwielpaleis Bilthoven triathlon in Utrecht onderdeel is van het Scott-Mastercircuit is en ik overall kort genoteerd sta toch zondag maar afgereisd naar Utrecht. De regen komt onderweg met bakken uit de lucht, dat wordt glijden op een stadsparkoers. Maar goed niet zeuren wij zijn in twee uurtjes klaar en de vrijwilligers van de organisatie staan de hele dag in de stromende regen voor ons te werken.
Zwemmen in een stadskanaal, wel apart maar altijd mijn bedenkingen over de waterkwaliteit ;-(. De briefing was wat chaotisch en na twee minuten inzwemmen mochten de masters starten voor hun wedstrijd. De eerste honderd meter gingen lekker en ik lag direct op kop. In de vooronderstelling dat de begeleidende kanovaarder de route aan zou geven hier achter aan gezwommen. Nou ipv 1.500 m werden het er wel 1.700 zwemmeters van links naar rechts aan het slingeren door het kanaal. Bij de triathlon moet je ook alles zelf doen.
Fietsen ging op het gladde, bobbelige en van veel putdeksels voorziene fietsparkoers niet lekker. Ik zat mezelf in de weg. Desondanks bleef ik Carlo vd Bergh voor. Deze voorsprong liep zelfs iets uit en met een voorsprong van 54" begonnen aan het lopen. Om een lang verhaal kort te maken iets uitgelopen en als eerste in de masterwedstrijd gefinished. Overall 7e stek. Uitslagen.

maandag 6 juli 2009

EK Holten vier dagen feest

Wat een beleving de EK Triathlon in Holten. Van donderdag teamrelay t/m zondagElite de wedstrijden gevolgd en natuurlijk zaterdag zelf ook bij de rijpere jeugd aan het EK deelgenomen.
Het geheel was fantastisch opgezet, vriendelijke vrijwilligers (ook na 4 dagen warmte), duidelijke routing, strak georganiseerd maar niet overgeorganiseerd. De weergoden waren overijverig en met 25+ temperatuur was het voor zowel toeschouwers als sporters afzien.
Voordeel van een aantal dagen warm weer is dat er zonder wetsuit gezwommen mocht worden. Niks geen drijfmiddelen maar puur het oude zwemwerk.



In de wedstrijd was ik met een nette start direct mooi voorin en kwam na één ronde als vierde door, in de laatste 750m een plaatsje verloren en als vijfde parc fermé in. Met een snelle wissel en 7 km rammen door kunnen fietsen naar de tweede plek.
In Holten een twijfelfoutje gemaakt. "Zit ik wel goed het is hier zo rustig" hierdoor even geremd omgedraaid en gelukkig weer teruggestuurd. Laten we het maar op een black out houden. In de eerste klim me zelf volledig opgeblazen en versnellingen moeten gebruiken die ik nog nooit nodig heb gehad in Nederland. In de eerste afdaling na het keerpunt nog wel netjes derde samen met de uiteindelijke winnaar door geramd. Na twee rondjes werken op de Holterberg op naar het parc fermé voor het laatste onderdeel. Lopen ging de eerste drie ronden goed en had een hoger tempo dan ik mocht verwachten, in de laatste ronde kwam Rene Poppe en een Est nog over me heen. Uiteindelijk als zesde gefinished.



Tevreden, want meer zat er niet in.
Opvallend detail was de kwaliteit van de H40-45 groep. Met mijn tijd had ik in de andere agegroup categorien een medaille gehad.