woensdag 28 mei 2008

Bingo: een dubbele hernia

Maandag de 26ste de uitslag gekregen van de MRI scan. Met twee hernia's (L4 en L5) was het meteen bingo. Aan de ene kant goed dat de oorzaak van mijn klachten gevonden zijn, echter van een dubbele hernia wordt je niet vrolijk.
Omdat het nu relatief gezien de goede kant op gaat is besloten om niet te opereren.
De aankomende periode zal met name in het teken staan van het versterken van het spiercorset (rug en buik) en wat basisconditieonderhoud met behulp van fietsen en zwemmen. De wedstrijden zijn voor de aankomende periode afgezegd. Op dit moment nog geen duidelijkheid op wat voor een termijn er weer aan de wedstrijden gedaan kan worden.
Voor een sporter even een slag in het gezicht maar ik ga ervanuit dat ik sterk terug kom.

maandag 12 mei 2008

Googlen door je eigen Body


Even een tijdje stil geweest op de blog. Weinig sportiefs te melden. Ondanks de lappenmand periode gaan het fietsen en zwemmen super. Het derde onderdeel van de triathlon het lopen is sinds eind maart niet meer gebeurt.
Klachten in mijn onderrug maken het statisch zitten en hardlopen tot een zenuwkwelling.
Om uitsluitsel te geven aan een en ander via de neuroloog in Zwolle naar de MRI Amsterdam (dankzij wachtlijstbemiddeling). De uitslag wordt niet met jouw maar met je verwijzend neuroloog doorgenomen, nou die van mij is op vakantie dus dat wordt wachten tot eind mei.
Tegenwoordig kun je als patient nog wel een Dvd'tje van de MRI-opname krijgen. De beelden die je dan thuis via de PC op je beeldscherm tovert zijn fantastisch. Je "Googled door je eigen lichaam" Dit hadden we een aantal decennia geleden bij de anatomische lessen moeten hebben. Was het leuker dan een saai skelet waar allerlei dingen mee uitgehaald werden.
Voor de triathlonwedstrijden voorlopig een pas op de plaats. Eind mei nog wel enkele tijdritten.