donderdag 17 januari 2008

lekker uitwaaien op Texel

Januari qua gezondheid wat minder begonnen, eerst een luchtweginfectie daaroverheen een griepje en vervolgens een SI-gewricht dat lastig doet. De trainingsplanning voor de eerste maand maar wat bijgesteld.

Gelukkig in december goed door kunnen trainen zodat er een klein buffertje is. Voor de rest van de maand weer tijd om een aantal andere dingen te doen. Zoals bijvoorbeeld een lekker weekendje uitblazen op Texel. We zijn hier in 1988 begonnen met werken en hebben er een half jaar gebivakeerd. Daarna zijn we nooit echt meer terug geweest, dus het was leuk om weer eens terug te komen.

Vanzefsprekend is de racefiets en de loopschoenen wel meegegaan ;-)

Different is op het strand volledig in zijn element. Jagend achter elke meeuw, scholekster of ander gevleugeld dier wat hij niet kent. Saskia ook met het hardlopen en 's avonds een allegaartje eten bij Paal 9 en na afloop een juttertje.
Dndertussen ook weer tijd om het boek Boogie van Michael Boogerd door te lezen.

Met de racefiets toch nog wat uurtjes kunnen pakken. Door de stevige wind (5-6 bft.) was met name de route van Cocksdorp langs de Waal, Oudeschild naar het Horntje een continue gevecht tegen de elementen. Heerlijk...... terug met de wind mee door het bos (inderdaad je kunt het ook andersom doen).

Bij het vertrek van het eiland komen we de bij de veerboot een stel tegen met een gestroomde dog die een beetje breder was dan onze 75 kg dog. Ongeloofelijk wat was dat een bakbeest. Ruim 85 kg en enkele cm hoger dan Diffy. Die nu wijselijk zijn bek hield ;-)

Nu we het toch over doggen hebben: we zijn al een tijdje aan het kijken naar een geschikte vorm van gezinsuitbreiding. Vandaag bij een nestje wezen kijken van 10 pups. Dat is leuk. Een scheet van een moeder die gek met haar kroost en het bezoek was. De pups zijn met hun tien dagen oud nog volledig hulpeloos.


Wordt vervolgd.